HELLO ZDROWIE ROZMOWY: Insulinooporność, czyli „znak ostrzegawczy, światełko w tunelu i czas, żeby coś zmienić”
Jak rozpoznać insulinooporność? Od czego zacząć zmiany w swoim życiu? Dlaczego nie warto traktować diety jako swojego być albo nie być i stawiać wszystkiego na jedną kartę? Klaudia Łakoma radzi podejść do insulinooporności (i do siebie!) ze spokojem i łagodnością. Jeśli marzyłyście o tym, by ktoś wam powiedział, że na diecie nie musicie być głodne i złe, ta rozmowa jest właśnie dla was.
Posłuchaj nas również na:
Karolina Wierzbińska do pierwszego odcinka serii podcastów HELLO ZDROWIE ROZMOWY zaprosiła Klaudię Łakomą, dietetyczkę, która o insulinooporności wie wszystko – nie tylko z książek, ale i z autopsji.
Klaudia 6 lat temu z niepokojącymi objawami trafiła do szpitala. Wyszła z niego z diagnozą insulinooporności. Jak udało jej się zapanować nad swoim organizmem i nie dopuścić do rozwoju cukrzycy typu II? Dietetyczka chętnie dzieli się z obserwatorkami swoją wiedzą i doświadczeniem.
Z rozmowy dowiecie się:
- jakie objawy powinny nas zaniepokoić, ponieważ mogą świadczyć o insulinooporności rozwijającej się w naszym ciele?
- dlaczego po nieprzespanej nocy mamy większą ochotę na słodycze i jak sobie z tym poradzić?
- jakie owoce na pewno nie zaszkodzą osobom z insulinopornością?
- dlaczego białko w diecie jest tak ważne?
- jak zrobić zdrowszą wersję jajecznicy?
- jak to możliwe, że Polakom w żywieniu najlepiej wychodzą obiady, a najgorzej kolacje?
Odpowiedzi znajdziecie w rozmowie Karoliny Wierzbińskiej z Klaudią Łakomą. Zapraszamy do słuchania i do oglądania!
Partnerem podcastu jest marka suplementów diety Naturell.
Podoba Ci się ten artykuł?
Powiązane tematy:
Polecamy

Tata z ławki rezerwowych wchodzi na boisko. Łukasz Dominiak i dr Radek Wierzbiński o ojcostwie

Czas zmienić nazwę PCOS, bo to coś więcej niż torbiele na jajnikach. Ważny apel badaczy, lekarzy i samych pacjentek

Lek. Róża Hajkuś: „Dzieci uczą się przez trzy rzeczy: przykładem, przykładem i przykładem”

„Patrz na białko, nie na kalorie”. Sylwia Maksym o tym, jak jeść zdrowo i nie „świrować”
się ten artykuł?