10.03.2023
zdrowa dieta – strona 2
Unikasz schabowego i alkoholu? Są jeszcze inne rzeczy, na które musisz uważać w trosce o swoją wątrobę
Czym są nukleotydy, jakie mają właściwości i kiedy warto je suplementować?
7 produktów, które warto spożywać w insulinooporności
Pączek – jeść czy nie? „Jeść i nie robić sobie za bardzo wyrzutów sumienia” – przekonuje trenerka Marta Stoberska
Betaina – jakie pełni funkcje w organizmie i kto może ją suplementować?
Chcesz obniżyć cholesterol? Sięgnij po te produkty
„Rodzic nie może być przemytnikiem, dziecko powinno jeść świadomie” – mówi dietetyczka Marta Kostka, autorka książki „Rozgryzione”
„Sprzedaż mięsa ostrzykniętego wodą pod nazwą surowego mięsa jest karalna, to oszustwo konsumenckie”. O tym, czym jest „czyste mięso” mówi dietetyk kliniczny Mario Vu
Japońska dieta wodna – zasady i efekty
RZS – dieta łagodząca objawy zapalenia stawów
Stwardnienie rozsiane – jakie znaczenie ma dieta? Przykłady jadłospisu
Nie jesteś w stanie opanować się przed jedzeniem słodyczy? Oto kilka sposobów na ratowanie sytuacji
Jak jeść, żeby nie marznąć jesienią i zimą? Zdradzamy kilka prostych trików
Dzień pod znakiem selera! Najwyższa pora, żeby odczarować to niedoceniane warzywo
Jak pozbyć się kwasu moczowego i co podwyższa jego stężenie? Wyjaśniamy
Dieta po usunięciu woreczka żółciowego – zalecenia żywieniowe, przykładowy jadłospis
Meal prep – co to jest i jak go zaplanować? Menu na trzy dni
Stres bierze nad tobą górę? Ekspertka wymienia, co jeść, by wspomóc organizm w tym czasie
Zjadłaś spleśniały chleb? Dowiedz się czym to grozi i jakie są objawy zatrucia pleśnią
Słodycze dla cukrzyka – jaki typ jest dozwolony? Zdrowe desery i przekąski
Bromelaina – właściwości, wskazania i przeciwwskazania. Na co pomagają tabletki z ananasa?
Anchois – co to, właściwości odżywcze, gdzie kupić, przepisy na dania z anchois
„Dziecko ważące 15 kg przekracza dopuszczalną dzienną dawkę E476 (czyli polirycynooleinianu poliglicerolu) już po zjedzeniu 2 kostek czekolady” – mówi Katarzyna Rada, właścicielka serwisu Czytaj Skład
„Cukrzycę typu II da się opanować dietą. I to była moja najważniejsza broń w tej walce” – pisze Irena Wielocha w swojej książce
„Panie, które charakteryzują się prawidłową masą ciała, mają większe skłonności do tego, żeby podjadać pod wpływem nudy” – mówi Aleksandra Ulatowska, psychodietetyczka
Napój, sok, nektar czy koktajl? Wyjaśniamy, co będzie najlepszym wyborem
Jak przygotować ciało i psychikę do ciąży?
Plan żywieniowy – jak go ułożyć? Co jeść, by zdrowo się odżywiać?
Często kupujesz arbuza? Agnieszka Pocztarska podpowiada, którego wybrać, by był idealny
Przyprawa do ziemniaków pieczonych i smażonych – jak zrobić taką bez soli?
„Zbyt niski poziom cholesterolu zwiększa ryzyko nie tylko agresji, ale także choroby afektywnej dwubiegunowej, depresji i samobójstw” – mówi psychodietetyczka Agnieszka Ślusarska-Staniszewska
Dressing do sałatki – jak zrobić dobry sos sałatkowy?
Szybkowar – jak i co można w nim gotować, tabela czasu obróbki
Przetwory z ogórków – przepisy na ogórki kiszone i konserwowe
Wolnowar – co to jest i jaki wybrać? Dania z wolnowaru
Masz ochotę na „zdrową colę” z TikToka? Lekarze odradzają
Koszerność – co to znaczy? Kuchnia i jedzenie koszerne
Sukraloza – co to jest, szkodliwość. Ile sukralozy można bezpiecznie spożywać?
Dieta łagodząca objawy PMS, czyli co jeść, żeby mniej cierpieć
Siostra Bożenna dotkliwie o diecie szpitalnej: „Stan odżywienia 70 proc. pacjentów ulega pogorszeniu podczas hospitalizacji”
„Moja definicja la dolce vita? Aby osiągnąć swój cel, warto się napracować”. O życiu i pracy w Toskanii mówi Danusia Indyk
Konrad Budzyk: „Kiedy ktoś mówi, że chce być wege, ale nie ma czasu na stanie przy garach, to wymówka”
Materiały promocyjne
Materiały promocyjne